„Poet al formelor cioplite“, Brâncuşi construieşte o vastă operă de o remarcabilă complexitate tematică. După trecerea în eternitate, faima sa şi a operelor sale nu a încetat să sporească. Chiar şi după zeci de ani, lucrările sale ocupă un loc de cinste printre marile creaţii artistice ale lumii.

În limba egipteană, cuvântul sculptor înseamnă „creator“. Pentru marele maestru Constantin Brâncuşi, acest epitet se potriveşte cel mai bine, el fiind considerat demiurg al unui univers artistic unitar, articulat şi armonios în toate etajele sale: „Artistul trebuie să ştie să scoată la lumină fiinţa din interiorul materiei şi să fie unealta care dă la iveală însăşi esenţa sa cosmică într-o existenţă cu adevărat vizibilă. Arta nu face decât să înceapă continuu“, spunea odinioară marele artist, subliniind rolul novator al artei şi rolul demiurgic al artistului.
Sursa: https://identitatea.ro/constantin-brancusi-sculptorul-sufletului-romanesc/
postare – Cristina David
Brancusi a patruns cu intuitia geniului in inima materiei si a evidentiat spiritul ei, actul de creatie al lui Brancusi a aratat fara tagada ca in tot ceea ce ne inconjoara exista SPIRIT si LUMINA, de aici,cred eu, deriva forta lui de a transfugura materia bruta ……
ApreciazăApreciat de 2 persoane
„Nu putem să-L ajungem niciodată pe Dumnezeu, însă curajul de a călători spre El rămâne important.” – afirmatia artistului ma face sa cred ca el a cautat in permanenta – si a primit- inspiratia in credinta si lumina!
ApreciazăApreciază