Colectii de suflet (II)

ARTA DECORATIVA cu SCOICI

Am iubit scoicile dintotdeauna si am avut multa, neasteptat de multa rabdare sa caut, sa aleg si sa culeg ce-mi parea ca merita . Eu nefiind o fiinta prietena cu rabdarea. Plimbarea agale pe nisipul alintat de valurile domoale in timp ce briza marii crea o foarte placuta senzatie Daca m-am ales cu ceva durabil in urma vacantelor superbe la mare sau la ocean au fost colectii de scoici – nenumarate : toate marimile si formele… Pe multe le-am pus in boluri decorative umplute pe jumatate cu nisip sau pietris ca „centerpiece’ pe masute sau in fereastra pe pervaze, de asemenea in bai. Eminamente decorativ. O idee practica – unica- ce am avut-o a fost aceea de a folosi ca scrumiera/scoica o scoica mare.. Pentru musafiri, strict, tin sa adaug. In ce urmeaza voi prezenta modele de obiecte decorative realizate de diversi artisti profesionisti sau nu. Si alte idei : martisoare, pandante, felicitari…ghivece.

Darurile primite de la Dumnezeu nu ar trebui risipite sau ingropate , „talantii biblici” ne-au fost anume daruiti, sa ii folosim pentru al nostru bine si spre bucuria, incantarea sufleteasca a celorlalti. Orice lucru la inceput pare mai greu de facut, dar cand exista indemanare si talent nu se simte acel greu. Totul devine o placere , o susa de destindere si bucurie.

Englezii denumesc preocuparea si chemarea catre un anume lucru de facut sau spre o indeletnicire in afara ocupatiei de baza alese in viata : „hobby”. Mie imi place mai mult cuvantul „indemn” sau „chemare”. Indemanarea, creativitatea, inspiratia, de la Dumnezeu vin, sunt daruri ceresti.

O seara binecuvantata va doresc! Noapte cu pace!

Cristina David

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: