La vie en rose

pictura de Antonaccio – sursa internet

La Vie en rose” este cantecul de „brand” al marii cantarete franceze Edith Piaf, cunoascuta in lumea intreaga. Atunci cand rostesti cuvintele „la vie en rose”, imaginea cantaretei si a vocii sale de o frumusete, o putere aparte, iti vin in minte instantaneu. Cuvintele cantecului ii apartin sansonetistei, dar, ironia soartei – din nefericire viata ei a fost departe de a fi „roza”.

Celebra sansonetista Edith Piaf – a facut cantecul ei „La vie en rose” faimos in lumea intreaga

Si totusi, in acest cantec Edith Piaf ne povesteste ca este foarte indragostita, cuvintele scrise de ea denota fericire…de aceea ea vede viata , totul „in roz”. Cantecul ei cu mare renume transmis prin generatii pana in vremea de acum, este un adevarat imn al dragostei.

Va doresc auditie placuta !

Cristina David

3 răspunsuri la „La vie en rose”

  1. Intr- adevar viata Edith-ei Piaf a fost zbuciumata , de un dramatism rara intalnit. Ar fi interesant de stiut in ce perioada au fost scrise versurile acestui cantec, ce anume o determina pe marea Piaf sa fie fericita . Este interesant de stiut si cine a compus melodia ……Louis Guglielmi (1916 –1991), cunoscut sub pseudonimul Louiguy a fost un compozitor francez nascut in Spania, de descerndenta italiana….

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.