Reverie pe tarmul oceanului

Stiu ca sunt multi carora nu le place sau nu le convine dintr-o anume comoditate sa se desprinda de acasa spre a vedea alte locuri in tara lor sau in lume. Mie mi-a placut intotdeauna sa vad locuri noi , alte tari, am visat la aceste calatorii in vremea cand nu aveam acces decat in tarile estului Europei. Si atunci, fiind foarte tanara, am avut sansa ca sa vad Germania de Est, bineinteles, Bulgaria- unde am mers cu parintii. Calatoriile imi deschid ochii si ma fac sa inteleg mult mai multe lucruri , ma ajuta sa cunosc obiceiuri complet diferite de ale romanilor si imi ofera prilejul de a-mi incanta privirile si sufletul cu locuri deosebit de frumoase, oricum aparte de cele stiute deja.

Locuiesc de mult timp in statul New Jersey din SUA si m-am gandit astazi sa va prezint prin cateva poze o insula-statiune la Oceanul Atlantic. Brigantine Island. Este un loc foarte pitoresc si foarte cautat de turisti cu toate ca in vecinatate se afla vestitul Atlantic City cu cazinourile lui faimoasele lui cazinouri.

Un rasarit de soare surprins sculandu-ma dis de dimineata – foto – arhiva personala
Case de vacanta (townhouses) Foto – arhiva personala

Brigantine Island. Este un loc foarte pitoresc si foarte cautat de turisti cu toate ca in vecinatate se afla vestitul Atlantic City cu faimoasele lui cazinouri.

foto – arhiva personala
Foto – arhiva personala
Foto – arhiva personala
Foto – sursa internet

Farul din insula Brigantine nu a functionat practic niciodata.  A fost construit in scop de propaganda turistica in 1926 spre a atrage turisti in zona , sa faca fata competitiei cu Atlantic City, o statiune la ocean de renume deja. In anii 30′ a devenit sediul politiei din insula. Cladirea a fost afectata de furtuni mari si puternice in cateva randuri intre care Hurricane Sandy in 2012, necesitand reparatii mari. Dar, a supravietuit.

Dunele de nisip Foto – arhiva personala

Dunele de nisip de pe insula – o atractie in plus, pentru mine, cel putin ele semnifica o natura mai salbatica, necizelata de mana omului.

Sper ca v-a placut scurta calatorie in Brigantine Island, vor urma altele, sper , asa planuiesc.

O seara cu pace, binecuvantata!

Cristina David

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: