Locuri unice in Romania de o frumusete aparte

Stim sigur ca Romania este una din cele mai frumoase tari din lume, prin varietatea si pitorescul formelor de relief, prin unicitatea unora precum este Delta Dunarii, Pestera Scarisoara, Defileul Dunarii la Cazane, si altele. Acest lucru este adevarul, nu pentru ca il afirmam noi, locuitorii Romaniei, dar pentru ca a fost semnalat si declarat de turistii straini pusi fata in fata cu minunatele privelisti de o mare varietate : dealuri molcome cu pasuni si paduri de foioase, rauri impresionante cu lunci manoase ,campii intinse cu tot soiul de culturi, munti stancosi si inalti, defilee spectaculoase strajuite de brazi semeti. Ma opresc aici cu generalitatile si doresc sa va prezint cateva locuri anume, despre care poate ati auzit sau poate ca nu.

 Picturile rupestre din peştera Coliboaia din Bihor

În Peştera Coliboaia din Bihor există desene care s-au dovedit a fi cele mai vechi din Europa Centrală, datând de acum aproape 35.000 de ani. Desenele reprezintă animale din acele vremuri, bizoni, rinoceri, capete de urs, păstrându-se aproape intacte datorită condiţiilor bune de umiditate din zona peşterii unde au fost găsite.

Pădurea Hoia-Baciu

Aflată la 5 kilometri de oraşul Cluj, a cunoscut celebritatea în anul 1968, când Emil Barnea a publicat o fotografie a unui posibil OZN ajuns în zonă. Aici există o zonă magnetică de 300 de metri, unde muşchii de pe copaci nu arată nordul, aşa cum ar fi normal, iar ciupercile, obişnuite pentru această pădure, nu cresc niciodată. Aici ar fi fost văzute broaşte roşii de dimensiuni foarte mari. Au fost semnalate şi cazuri stranii, în care în acest loc a plouat torenţial, dar fix doar pe suprafaţa de 300 de metri. Şi tot aici, spun legendele zonei, apar aşa-numiţii „îngeri păzitori”, care pot fi surprinşi doar cu ajutorul aparatelor de fotografiat.

Canionul României

In imediata apropiere de oraşul Sebeş, din judeţul Alba, se afla Rapa Rosie . Întinsă pe o suprafaţă de peste 20 de hectare, Râpa Roșie este o rezervaţie geologică cu formatiuni ce amintesc de Marele Canion al Statelor Unite. Peretii abrupti se ridica pana la 100 de metri si uimeste pe vizitatori cu formele aparte sapate in stanca. In sine Rapa Rosie are o lungime de 10 hectare, in cadrul ariei protejate din zona.

Rezervaţia Grădina Zmeilor

Grădina Zmeilor este o rezervaţie impresionantă pe care se afla în judeţul Sălaj, la 10 km de Jibou în satul Gâlgăul Almaşului. Blocuri de stâncă de toate marimile si cu forme foarte ciudate stau parcă ar fi fost aruncate într-o mare dezordine de un urias grabit sa se faca nevazut.

Locurile cu totul deosebite prezentate aici sunt doar un numar infim din curiozitatile natuale aflate in Romania. Revin cu alte postari in legatura cu ele, pana atunci va doresc sa fiti sanatosi si sa aveti parte de mult bine!

sursa foto – internet si https://edifica.ro

postare si comentarii – Cristina David

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: