Lie Ciocarlie draga,

„Datorită obiceiului ei de a se ridica în văzduh şi a cânta în înaltul cerului, despre ciocârlie s-au scris multe legende, fiind considerată fiica soarelui sau fata care s-a îndrăgostit de soare. Sosirea ei este semnul că primăvara s-a stabilit definitiv în locurile respective.”

Curiozitate: Nu am stiut ca… Ciocârlia este singura pasăre care canta si in timpul zborului.
Micile ei dimensiuni o ajuta sa se inalte usor la inaltimi ametitoare. Acolo sunt convinsa ca se simte in largul ei, libera si fericita…doar acolo.

Lie Ciocarlie draga,

Ciripitul tau, cand duios dar… si voios

trilurile-ti dulci maiestre

nu le mai aud din zbor…

Lie Ciocarlie draga,

oare unde esti acum?

Spre Inaltul tau eu am privit …

dar nu te-am mai zarit

te ascunzi si tu,

ori in anul asta nici nu ai sosit?

Lie Ciocarlie draga,

oare unde esti acum?

Cris D

Cristina David

7 răspunsuri la „Lie Ciocarlie draga,”

 1. Am crescut la țară, la margine de sat, nu era zi în care vara sa ni ies cu vaca la păscut, după plante medicinale la cules si după hrană la animalele de curte. Ciocârlia imi delecta auzul printre alte păsări cântătoare. Am fost surprins f. placut odată când am fost cu totii(toată familia) lângă pădure, la prasit – aveam un lot acolo. Eram încă mic, nu aveam puterea să prasesc însă aveam grijă de vaca noastră pe care o cheama Lenuța, era blândă, mă iubea cum stia ea… Ce m-a făcut pe mine sa nu uit acele zile era glasul pădurii unde felurite păsări cântau pe glasul lor, iar in ecoul pădurii era ceva deosebit, nu mă mai dădeam dus de acolo. Spre seara a trebuit să plecăm, am căutat pădurea oriunde în tara noastră însă ca acolo nu am mai găsit-o! Acum am găsit-o defrișata, un loc trist ce m-a făcut să lăcrimeaz… Gândeam – „unde ești copilărie, cu pădurea ta cu tot.”

  Apreciat de 1 persoană

  1. Am petrecut vacantele de vara la bunici in Bucovina – Suharau – sus la nord! Dar si in Ardeal in Tara Motilor, zona Iancului…Inteleg si iubesc viata pastorala . Ceea ce spui imi amintesc de parca acum as fi acolo undeva intr-una din padurile umblate, aud concertul pe diferite voci ale locuitoarelor cu aripi…Copilaria ramane in mare parte in sufletul nostru, cred ca asa este la multe persoane.
   Hristos S-a Inaltat!

   Apreciază

 2. Ciocârlia din câte știu (ce am învățat la școala, ce știu de la bunici, dela sătenii mai mult stiutori că: ciocârlia femelă iarna pleaca de la noi, ciocârlia mascul rămâne aici cu noi. Primăvara când se reintoarce femela ciocârlie se împerechează și are loc concertul deosebit care ca și la alte păsări ne încântă deosebit!

  Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: